? ??????????????Candy Hearts? ????? ?? ???Rating: 4.3 (4 Ratings)??8 Grabs Today. 1989 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????The Simple Life (New)? ????? ?? ???Rating: 4.6 (25 Ratings)??8 Grabs Today. 2411 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, January 16, 2012

Catatan Seorang Freelance Lady Photographer
Assalamualaikum...
Alhamdulillah, kita menjengah jua ke tahun 2012 & 1433H...
Alhamdulillah, nadi kita masih berdenyut, jantung kita jua kencang berdegup, pendek kata, kita masih bernyawa..tak perlu rasa kedekut utk ucap Alhamdulillah kpd Maha Pencipta kerana semua ini pinjaman cuma..

mukadimah entry yang pertama utk tahun ni...

huish lama benor x hapdet...setengah tahun...nasib baik teringat lagi cemana nak hapdet blog...bukannya x de cerita,baaaaanyak cerita sampai x tao nak letak cerita mana satu ;p...sebenarnya, bagi tahun 2011, saya gagal...saya gagal dalam mengurus masa saya sehingga saya x dapat mencatatkan diari saya buat mereka (anak2 saya) ;( bukan satu perkara yang gembira bagi saya bila saya gagal..tapi, saya tahu punca kegagalan saya adalah kerana terlalu obses dengan hobi & keinginan saya yang menggunung..Alhamdulillah, suami dan anak2 saya amat memahami jiwa saya yang terlalu memberontak untuk memajukan diri.

seusai sahaja sambutan hari raya di kampung, balik2 saja ke Rawang, Alhamdulillah, saya dihujani dengan puluhan wedding job atas kapasiti photographer the photolicious, salah satu company yang memberikan servis fotografi perkahwinan..perkenalan secara tidak sengaja dengan principal The photolicious dan peluang yang diberikan,perlu saya gunakan dengan sebaiknya..Alhamdulillah, peluang yang diberikan sgt mengujakan saya..tahap keyakinan, PR dan skil dalam fotografi perkahwinan ada menunjukkan kemajuan..

iye, entry ini berkisar kepada pengalaman saya..untuk tatapan anak2 saya bahawa bukan mudah untuk mencapai cita2 & keinginan..bukan sedikit pengorbanan yang perlu dibuat untuk merealisasikan keinginan..bekerja 7 hari seminggu (5 hari di pejabat & 2 hari di rumah org kahwin) bukan satu perkara yang diingini semua org ;P tapi bagi saya (setelah dapat keizinan suami) satu kepuasan..masa dan duit terpaksa dikorbankan demi memenuhi keinginan saya..satu perkara yang anak2 saya perlu tahu bahawa suami saya/ papa mereka takkan pernah support saya dari segi kewangan utk membeli gajet2 utk saya yg mencapai ribuan ringgit bagi satu2 gajet walaupun dia mampu utk berbuat demikian ;p tapi beliau akan berkompromi dari segi masa dan pengambilalihan tugas2 saya sebagai isteri bila saya ada jobs di hujung minggu..;) tq papa..itu sudah memadai bagi saya..sedikit sebanyak mengajar saya utk berusaha sendiri ;)

Alhamdulillah, 4 bulan pertama saya sebagai freelance photographer menampakkan hasil..hasil dari segi kewangan dan hasil dari segi improvement saya dalam fotografi..jadual mulai kendur bila cuti sekolah pada bulan Dis berakhir..huh, lega buat seketika kerana saya punyai masa untuk menjalani rutin seperti sebelum raya Aidilfitri ;)..

harapan saya bagi 2012/1433M ini ialah supaya saya lebih bijak dari tahun lepas ;)
masa sangat suntuk sebenarnya..dalam tempoh sukar 4 bulan tersebut,walau sesibuk mana dan walau sesukar mana pun, Alhamdulillah,saya dapat memperuntukkan masa yang benar2 berkualiti utk keluarga saya walaupun sedikit..cerita2 imran mengenai kawan2 & cikgu2 di sekolah, keletah2 anak dara saya sungguh menghiburkan..

Next entry : 2012..Bermulanya Satu Episod...(Ceh, tajuk macam bagusss je ;p)


Tukang tulis : Mama 'Imran