? ??????????????Candy Hearts? ????? ?? ???Rating: 4.3 (4 Ratings)??8 Grabs Today. 1989 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????The Simple Life (New)? ????? ?? ???Rating: 4.6 (25 Ratings)??8 Grabs Today. 2411 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Thursday, October 22, 2009

Summary..

Salam…
Mama kata, lama x menaip on behalf ‘Imran dalam blog ni. ’Imran balik kg temankan mama & adik ’Irdina kt kg.…ni adalah summary cerita-cerita ‘imran sepanjang 3 bulan neh….


a) Story 1 (Chronology of ‘Irdina’s delivery)

9/8/2009
11.00am - Mama p tailor @ Selayang Indah, amik baju batik yg dah siap. Alhamdulillah, mama dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2008 (APC), esoknye mama akan naik stage amik cert & cek (rezeki ’imran, coming sister & family)..mama dah survey maternity dress yang corak batik, x banyak cois, so alternatif...kena tempah la. Nasib baik tailor tuh dah besa ngan mama so x de masalah nak siapkan blouse tu dlm masa sehari ;p..(Credit 2 Smile tailor, selayang indah)..nanti nak minta royalti promote :)

4.00pm - Ke rumah pakcik ud di Sri Gombak. Tok & tokwan akan balik ke kg dgn pakcik Di. Semalam tokwan ada check up @ Pusrawi Hospital...

07.45pm - Patah balik ke Sri Gombak lps maghrib..mama ada check up ngan Dr Marsita, Gombak Medical Centre..blom makan malam sebab mama kata pas check up baru nak makan. Mama dan hint kat mr papa nak makan cokotiau kat bt 16 rawang tuh..fuhh..sedap

08.30pm - jumpa doktor & she said, mama mgkin blh bersalin bl2 masa sebab dah buka 3cm & advised x payah balik rumah..mama dah x lalu makan..kalo adik meleleh air liur nanti, mesti sebab mama x makan cokotiau :)

09.75pm - Mr papa hantar ’imran kat umah makngah, sebab mr papa rushing balik rawang, amik barang2. barang2 basic mmg dah masuk kereta...mama hug & kiz ’imran & pesan jangan nakal2 tido umah makngah...’imran angguk2 je, tanda paham...

10.30pm - mr papa smpai hospital...

Diceritakan oleh mama semula
11.30pm - Contraction dah ase sket2, blh bertahan lagi….

10/8/2009
12.15pm - Contraction makin kerap…segala doa,zikir, selawat & ayat2 yang mama igt di baca ulang2 kali. Alhamdulillah, dalam labour room tu pon GMC psg cd zikir2…mr papa mampu urut2 pinggang mama..

12.45pm - Alhamdulillah, adik ‘Irdina selamat menjenguk dunia diiringi laungan azan mr papa….

Conclusion : 2 anugerah on that day…Alhamdulillah, semua dari Allah Rabb Jalil..

“Selamat datang adikku..selamat datang ke dunia yang penuh penipuan”
Adik didaftarkan dengan nama Nuur ’Irdina, means Cahaya Kehormatan kami. Hari ke7 kepala adik dah dibotakkan :p





Story 2 (Hari Raya Aidilfitri 1430H)
Raya thn ni of course beraya kt umah mama dulu…kalo ikt giliran pon thn ni mmg umh mama. 1st raya mama masih dalam tempoh pantang, hari ke 42...huhuhuhu...raya pun sederhana je..tapi ptg tuh balik jgk ke umah mr papa, jumpa kazen2 yang ramai tuh sambl2 introduced our new family member...10minit je perjalanan :p

Tokwan banyak uzur tahun ni...’Imran sedey tgk tokwan x lalu makan..posa pon banyak tinggal, terawikh tokwan mampu buat 2 malam je...semoga Allah bagi kesihatan yg baik untuk tokwan, dapatla die ganti posa kalo mampu







Story 3 (Open House MPS)
Mama masuk keja 13/10 baru nie...as usual mps buat open house utk warga Selayang. 14hb ritu de open house…o yea..adik ‘Irdina makngah jgk yang jaga…mama dah plan nak hantar ’imran g nursery. ’imran masih dlm proses potty training lani..mama stat masa lps pantang ritu..Alhamdulillah, ’imran dah ok walopon 1st 2 weeks potty training tuh, mama kata kat mr papa rasa mcm nak meroyan.. (meroyan tu ape ye mama? ;p).mama tgh survey nursery yg sesuai & riki2 ngan member2 kt opes...mama target hujung tahun ni nak hantar nursery..dalam ati mama risau jgk, takut ’imran dibuli @ takut membuli :)..tapi bagus jgk ke nursery nih, training utk masuk alam sekolah nanti..

Story 4
Congratulation to someone...akan dapat ahli baru setelah lama menanti....Alhamdulillah...

Story 5
Teruk btol sistem it kat opes nie...segala macam kena block...tu yang lambat update blog tuh...huh!!!


Footnote
a) Tq to auntie nora – wish congratulation to mama & bagi info menarik sal CD tuh..mama dah bli dah brand lunatots tuh, tgh prewash..mama kata guna duit raya ‘Irdina..aci ke camtu???
b) N82 (present 2nd anniversary,) mama punya masuk spital…’imran selalu main & dah rosak..mama ugut ‘imran, kalo cas mahal mama guna duit raya ‘imran plak…huhu..next anniversary bg ipod lak ek papa :p
b) ‘Imran tengok mama dah gemok…kan???

3 comments:

angah said...
This comment has been removed by the author.
angah said...

alamax terdelete plak 1st comment td.. ingat nk try test jek td..

welcome back after a few months nk buat come back blk :p cngartulations 'imran dh jd abang skrang.. oh ye.. pe cer ayam bbq mlm td ek?? ahaxsss..

ZanariahMdzain said...

Cik is...tuhla..x lei harap tol la mama tuh..;p tpperware cair,ayam x msk..ngaji x abes..huh!!seb baik de alternatif..moral of d story,nak bbq ayam dlm mcrwve oven, jgn ltk dlm tpperware plastic...