? ??????????????Candy Hearts? ????? ?? ???Rating: 4.3 (4 Ratings)??8 Grabs Today. 1989 Total Grabs. ??????
Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????The Simple Life (New)? ????? ?? ???Rating: 4.6 (25 Ratings)??8 Grabs Today. 2411 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, August 30, 2010

tentang basikal saya :)

salam..
lama dah rasanya mama 'imran x berbelog..kelam kabut jadinya di bulan puasa ni..semua orang rush nak balik awal..mama 'imran pon sama..kul 4.30 dah terpacak depan thumb print machine kat lobi..hehehe..amik 'imran & adik trus rush balik rawang..
pejam celik dah masuk 10 terakhir ramadhan dah..cepatnya masa berlalu..semua org sibuk pasal persiapan raya, tapi celah2 tu ada juga yg saling mengingatkan pasal lailatuqadar..Alhamdulillah, dlm sibuk kejar dunia,ada yg ingatkan kita tentang itu..terima kasih kawan2..

hari sabtu weekend baru ni, mr papa bermurah hati blikan 'imran basikal baru versi budak besar punya..hehehe..basikal versi tayar yg ada tiub..mcm budak2 besar pakai tuh..kalo angin x de, kena bawa g petrol pum atau bengkel utk isi angin..mr papa kata kena biasakan 'imran xtvt lasak mcm ni sebab 'imran anak sulung, kene lasak & proect adik2..hehehe (erks..adik2?????)

actuallynya basikal ni adalah basikal ke5 'imran..hohoho..untung gak jd anak sulung neh..yg tarak untung adik la kot..lani mama dok tolak adik ngan basikal 'imran dulu2 :)..x pa, adik untung lain..barang adik dapat berganda mahal dari abang punya..hehehe (sessi pujuk adik 'irdina)..'imran x minta pon basikal ni, tapi mama pujuk mr papa blikan jugak sebab kesian tengok basikal yg dok ada tu dah longgar tayar, walopon dok pulun kayuh, basikal tu still susah nak gerak, x laju mcm basikal abang daniel tuh..(anak jiran sebelah umah..)..basikal 1st , 'imran dapat masa 'imran dah pandai jalan sket2, kaler merah, kecik jer..yg 2nd kaler biru kuning & ada handle kat belakang, senang mama & mr papa tolak 'imran p playground. yg ke3 mr papa bli kat 'imran masa mama mengandungkan adik, bila mama dalam pantang, bawa basikal tu sekali balik kg sebab takut 'imran bosan..masa kat kg, seat basikal tu tercabut..mana x nya, bukan 'imran sorang jer naik, sepupu2 'imran pon tumpang naik gak..bukan tu je, paksu 'imran yg umur 26 thn pon naik jugak..last2 basikal tu pck aman amik sebb nak repair bagi anak dia pulak..basikal ke4 mr papa bli lps mama abes pantang, pon x thn lama gak sebab tayar longgar..tapi uncle cina bengkel basikal tu kata blh repair lagi..nantila mama bawa g repair..boleh simpan bg adik plak..hehehe..tq mr papa..abg, adk & mama caaayang papa :p

ok la, gambar2 tu diambil weekend baru ni..posa, posa jugak..jgn asyik tido je tao..'selamat berpuasa, selamat berbuka & berterawikh..

'cat bike'..gambar over expose, kena arr make up sket..


basikal yg adik naik tu 2nd basikal 'imran punya :p

p/s:'imran belum blaja puasa lagi..

Tukang tulis : Mama 'Imran

2 comments:

Syikin said...

imran dah kurus sket la.. diet ikut mama ke imran?

'ImranHud said...

nora,
haah..dah lasak ya amat..tu yg kurus tuh..niway, harap lei reunion raya neh..